Module Het kind als spiegel van zijn ouders / De symboliek van het kind

Vanaf juni 2021 bieden we een 4-daagse geaccrediteerde praktijkgerichte training op Post HBO niveau aan via het Bij- en nascholings Instituut voor Therapeuten (BivT). Aanmelden doe je via de BivT

Logo BIVT

In deze module laten we zien hoe gedrag en klachten van kinderen vertaald kunnen worden met behulp van acupunctuurpunten die ieder hun betekenis hebben. Het kind wil graag dat de ouder zich goed voelt. Het is echter verbaal nog niet in staat dit uit te drukken, maar spiegelt dit fysiek en in gedrag wel. Deze werkwijze levert voor de professional een zeer waardevolle bijdrage aan het werken met kinderen.

Deze module is ook een erkend onderdeel van de opleiding tot Parind Kinder-therapeut. Wanneer een therapeut alle modules heeft afgerond krijgt hij het diploma Parind Kinder-therapeut.

Toepassing en meerwaarde

Op een snelle en doelgerichte manier wordt helder waarom een kind bepaald gedrag vertoont of een lichamelijke klacht heeft. Je hoeft niet meer te gissen, het lichaam vertelt het je precies. Je werkt als tolk tussen het kind en zijn ouders en helpt hen begrip te krijgen voor elkaar en hun band te verstevigen.

Werkwijze

Je krijgt in deze vier praktijkgerichte professionaliseringsdagen aangereikt hoe het lichaam via honderden acupunctuurpunten zich uitdrukt. Met behulp van spiertesten wordt het acupunctuurpunt gezocht dat vertelt wat het kind uitdrukt met zijn gedrag of ook lichamelijke klacht(en). Vervolgens wordt de betekenis van het acupunctuurpunt vertaald naar ouders en worden tools aangereikt om hiermee te werken.

Doel

Op een snelle en doeltreffende manier wordt helder wat het kind te vertellen heeft zodat dat in het behandelplan en de adviezen kan worden meegenomen. Dit alles met behulp van het gebruik van spiertesten om de acupunctuurpunten te vinden die horen bij de klacht of het gedrag. Het testen voor wie de boodschap van het acupunctuurpunt bedoeld is en het vertalen van de boodschap naar ouders.

Deze training is geaccrediteerd door de SNRO en wordt gefaciliteerd door het BivT, ga naar hun website om je in te schrijven voor Het kind als spiegel van de ouders/De symboliek van het kind.

Recensies

Hieronder staan recensies van therapeuten die hebben deelgenomen aan deze nascholing:https://bivt.nl/training/de-symboliek-van-het-kind-26-09-2020/

De bijscholing ‘Symboliek van het kind’ biedt heel veel waar voor z’n geld. Het niveau is HBO+ waardig en zeer verrijkend en leerzaam. De docenten hebben een zeer hoog kennis- en kunde niveau en de verhouding leerstof en praktijkoefeningen is prima in balans. Het heeft me zeer veel gebracht en zou nog wel een verdieping willen zien van deze 4-daagse bijscholing. Jullie mogen trots zijn op het feit dat jullie docenten op dit niveau met zo’n waardevolle bijscholing in jullie aanbod hebben!

Deze bijscholing was van hoogstaand niveau. Dit komt zowel door de kennis, kunde en passie van de leraressen als ook door de aangeboden lesstof. De combinatie van theorie en praktijk was prima. Ik zou graag een vervolg op deze bijscholing willen zien.

Het was een hele waardevolle cursus voor mij. Voor mijn persoonlijke groei heeft deze cursus me veel gebracht. Maar zeker ook als aanvulling in mijn praktijk voor speltherapie. Charlotte en Angelique zijn zeer betrokken en gedreven trainers.  Ze zorgen voor een veilige setting om te oefenen. De afwisseling van theorie en praktijk was zeer prettig. De cursusdagen vlogen voorbij. Deze cursus is zeker een aanrader! Helen Hermans, speltherapeut, Eijsden

Deze cursus overtrof mijn verwachtingen! Het heeft me zo geïnspireerd en gemotiveerd dat ik volgende cursussen van Angelique en Charlotte in de gaten ga houden om ook te volgen. Dianne Mariën, kindertherapeute, Bladel

De nascholing ’symboliek van het kind’ brengt energetisch werken, de acupunctuur en het therapeutisch werken samen op een mooie, goed bruikbare manier. Charlotte en Angelique hebben veel kennis en brengen dit op een begrijpelijke manier over. Hierbij wordt praktijk en theorie goed afgewisseld. Wat je leert is ook direct toepasbaar. Ook de sfeer is erg prettig, vertrouwd en veilig. Kortom een aanrader! Anita Spijker, hypno- en regressie

Titel
Module Het kind als spiegel van zijn ouders / De symboliek van het kind
Data
Tijdstip
Locatie
Kosten